Café i dagarna tre med fika och lunch under Konstvandring i Dalsland.

Kristihimmelsfärdshelgen betyder Konstvandring i Dalsland – det är sedan länge! Perfekt för att åka runt i bil med en vän och utforska landskapets alla hörn på småvägar med stopp hemma hos ett 50-tal konstnärer och trevliga fikaställen längs vägen! Ett tips är att besöka samlingsutställningen på Dalslands Konstmuseum i Upperud för att hitta favoriter och planera rutten.

Läs mer om Konstvandring i Dalsland här.

Välkomna!

Den dalsländska naturen rymmer tusen sjöar, blommande vägkanter, utsiktsberg, milsvida skogar, näckrosdammar och stränder. I Dalsland är det aldrig långt till en solig glänta, lagom stor för en utflykt på utbredd filt. Det är inte heller långt till ett spontant dopp i en sjö eller till behagliga paddelturer.

Ibland är det denna närhet till natur som inspirerar landskapets konstnärer och konsthantverkare. Ibland något helt annat. Det må vara hur det vill med det. Under konstvandringen 2023 öppnar vi i alla händelser ateljéer och verkstäder. Den 18 maj klockan 11 är golven sopade, verken finns på plats och det är dags för publiken att anlända, att se, begrunda och uppleva. Och få möta konstnären själv.

Säkert är att en eller flera dagar på tur mellan ateljéer och verkstäder i Dalsland ger fina upplevelser av både konst och rik natur. Ni besökare har fyra dagar till ert förfogande att komma, se och njuta. 

Saxat från Konstvandring i Dalslands hemsida

 

Följ dessa vägskyltar under Konstvandring i Dalsland!