Ett helgpaket som kombinerar vildmark med komfort i Dalslands vackra natur. Snör på dig kängorna, så fixar vi resten!


Paketet är bokningsbart 14 april – 16 juni och 1 september – 27 oktober 2023.

Öppna pdf här


 


Följ pilgrimers spår genom den dalsländska skogen

Ni anländer på fredag eftermiddag och börjar med att checka in på Upperud 9:9, ett modernt och unikt hotell med en hundraårig historia som spannmålssilo. Ni äter en enkel och vällagad middag på rummet eller bryggan, baserad på lokalproducerade råvaror i säsong och njuter av utsikten över sjön Upperudshöljen. De fem rummen i den gamla silon är elegant och unikt formgivna kompakta studios i två etage med fyra bäddar, kök och badrum. Boka din favorit!

Efter en god natts sömn och en rejäl frukost transporteras ni ut på Pilgrimsleden med ett stärkande lunchpaket i ryggsäcken. Leden går i väglöst land genom kuperad, omväxlande natur, längs sjöar och över berg. Ni vandrar söderut tillbaka mot Upperud, en rejäl dagsetapp på knappa två mil. På kvällen belönas ni med värmande bastubad följt av en trerätters middag i restaurangen och ännu en god natts sömn. På söndagen dukas frukostbuffén åter upp och ni får njuta av ert rum ända till klockan 14. Det finns tid att gå en kortare vandring, paddla en tur eller utforska närområdet på cykel innan ni checkar ut.


Bokning

För att boka paketet väljer du först datum, sedan vilket eller vilka rum du vill bo i och sist väljer du paketet Njutvandra på Dalslands Pilgrimsled som tillval. För att komma till tillvalen scrollar du längre ner på bokningssidan. Våra fem rum har olika layout, så ta en titt på dem alla så att du väljer passande rum. I Silo 2 och Silo 4 klättrar du till exempel på stegar för att komma till två av de fyra sängarna.

Länk till bokning.


Dalsländska vyer längs Pilgrimsleden. Foto: Roger Borgelid

Vandringsportal Västsverige

Nyfiken på fler vandringar i området? Läs om fler tips och förslag på vandringar i Västsverige.