Jubileumskonsert: 20 år som artist. Var med och fira en av Sveriges mest egensinniga popartister som alltid går sin egen väg. En hitmakare och poet som har uppträtt på jordens alla kontinenter. Nu kommer han till Upperud!


Med över 1000 spelningar i bagaget utmanar och expanderar han konsertformatet, och reser landet runt med sin fascinerande levnadsteckning. Den egensinniga jubileumsföreställningen innehåller ett naket berättande om allt som utspelat sig både i rampljuset och bakom kulisserna; Om framgång och fiasko. Om drömmar och sammanbrott. Om turnéer, från garage i Jokkmokk till basebollarenor på Kuba. Om var han är idag, ensam med en gitarr på scenen, och hur det kom att bli så. Allting berättat med en varm och humoristisk ton – och berör samtidigt psykisk hälsa på ett allvarsamt vis.

Det är oförutsägbart och tryggt på samma gång – Anttila tar lekfullt sin publik i handen och låter den också vara medskapare i stunden. Varje föreställning blir därför unik.

Kristian Anttila utforskar geografins ytterligheter. Troligen är han den svenska popartist som spelar flitigast utanför de större svenska städerna. Med en stark vilja att komma närmare sin publik besöker han Pajala och Dorotea, Karlstad och Växjö lika ofta som Stockholm och Göteborg. Konceptet är enkelt – en gitarr, en röst och en samling nutida svenska popklassiker. Nu välkomnas han till Dalsland!


BIOGRAFI

Kristian Anttila debuterade 2003 och har sedan dess släppt 7 studioalbum via allt från världens största skivbolag Universal till egen utgivning, där ett tjugotal av hans låtar har legat på rotation på P3 (bl a ”Smutser”, ”Magdalena (Livet före döden)”, ”Västra Frölunda”, ”Säg Nej Till Mig). Låten “Oceaner” ljudsatte Volvo-reklamen 2017. Kristian Anttila har också samarbetat med artister som Sylvia Vrethammar, El Perro Del Mar och Olle Ljungström.

2017 utsågs Kristian till kompositör för Teatern Under Bron i Stockholm och komponerade musiken till pjäsen ”Skuldsanering” skriven av författaren Martin Bengtsson. 2018 blev Kristian tilldelad Ingmar Bergmanstipendiet och residens av Stiftelsen Bergmangårdarna samt Konstnärsnämndens Arbetsstipendium. 2019 tilldelades Kristian residens på House of Songs i Austin Texas där han jobbade med nytt material. Han tilldelades STIM-stipendiet 2020 med motiveringen ”artist vars skapande bedöms hålla en särskilt hög konstnärlig kvalitet”.


Pop på svenska som träffar hjärtat, poetiskt och närvarande.


Spotify
Instagram
Facebook
Hemsida


Konsert: 250 kr
Konsert och mat: 500 kr

Vi öppnar kl 18
Mat serveras kl 18-20
Musiken börjar kl 20:30
Vi stänger kl 23