Efter ett långt uppehåll från David & the Citizens, ett av 00-talets hetaste indieband, är David Fridlund äntligen tillbaka i Sverige med ny musik på svenska. Emotionell indiepop med vardagskänsla. Ior spelade förband till Bob Hund förra året – nu är det dags för Dalsland!

Som en fågel Fenix reste sig David Fridlund ur ruinerna av sitt havererade liv i USA där han hamnade 2009, då hans band David & the Citizens splittrats med buller och bång. Men en återförenings-spelning för Citizens på Malmöfestivalen vände hans liv och med ny luft under flygplansvingarna återkom han till Sverige för att idag bo i Göteborg. Den emotionella och fysiska resan satte igång en intensiv skaparprocess.

”Jag tog en väska och en gitarr och lämnade ett destruktivt förhållande den 30 augusti 2022. Inom två veckor hade jag skrivit 6 av skivans låtar, i ett kreativt rus jag aldrig upplevt tidigare. När jag skickade dem till några väldigt ytliga musikerkompisar drabbades de alla av den kraft som en poplåt kan ge och bandet Ior va skapat.”

Ior spelar någon slags indierock, fast med en tydlig popådra som inte går att undgå. Det låter kanske inte riktigt som något annat, men för den som gillar popmusik med nerv och välskrivna texter, skrammel och utsnitslade gitarrmelodier kommer Ior vara ett välkommet nytillskott på den svenska musikscenen.

”Det är enkla melodier där fokus alltid ligger på berättelserna som texterna förmedlar; som dagboksanteckningar/berättelser och tankar om uppbrott, kärlek, livsglädje och eufori.”

Bandet Ior är från Göteborg och består förutom David Fridlund av Daniel Fridlund Brandt, David Bergström (boende i Åsensbruk!) och Mathias Engwall som återfinns i band som Kid Down, Joel Alme, European Sons, Llawgne, New Moscow mfl.Konsert: 250 kr
Konsert och mat: 500 kr

Vi öppnar kl 18
Mat serveras kl 18-20
Musiken börjar kl 20:30
Vi stänger kl 23