Frida Braxell är lite av en doldis på svensk musikhimmel. Men de som har haft turen att upptäcka hennes musik har trollbundits av hennes texter och vardagliga beskrivningar av livet. Nu debuterar hon på Upperuds scen och inleder sommarprogrammet 2024.

Artisten och låtskrivaren Frida Braxell har gjort sig känd för sina berättande och målande texter, direkt tagna ur livet. Med en klar syn på livet och glimten i ögat tacklar hon både svåra och lättsamma ämnen i sin musik. Musikaliskt rör hon sig mot folklig pop som sträcker sig utanför normen och är både lyxig och detaljrik. Bakom sig har hon skickliga och välrenommerade musiker, som normalt syns på tv-galor och bakom Sveriges största artister. ”Allt vi trodde på” är Fridas fjärde album. Ett album om tonårsdrömmar och vuxensanningar, om förväntningar och när livet inte blir som man tänkt sig.

På många sätt är det som ett debutalbum. Visst har jag släppt musik tidigare men aldrig något som låter i närheten av så bra som det här! säger Frida om senaste albumet.

Frida turnerar både ensam och med sitt band. De senaste åren har de spelat på allt från Mosebacke och Victoriateatern till Nefertiti och för självaste kungaparet. Men även på små mysiga scener ute i landsbygden. Till Upperud 9:9 kommer hon som trio. 

Jag tror att det är just berättelserna i texterna som gör att musiken passar så bra oavsett hur stor scenen eller bandet är. Jag tycker att det är roligt och älskar omväxlingen! säger Frida


Lyssna på Frida Braxells musik


Konsert: 250 kr
Konsert och mat: 500 kr

Vi öppnar kl 18
Mat serveras kl 18-20
Musiken börjar kl 20:30
Vi stänger kl 23