Följ med Eddie Dalsborn ut på äventyr i Dalslands vilda skogar. Kom nära naturen och dig själv längs Pilgrimsleden under Kristi Himmelfärdshelgen. Paketet innefattar en långhelg i Dalsland. Vandring och övernattning med vildmarksguide i skogen, måltider med lokal mat och bastubad ingår i paketet.


Minst 6 deltagare.
Paketet bokas som tillval online.
Boende tillkommer.
Boka här
Öppna pdf härEddie Dalsborn / Outdoor North Dalsland

Certifierade vildmarksguiden Eddie Dalsborn startade Outdoor North Dalsland (OND) för att visa människor hur det är att vistas och leva ute, som ett med naturen. Eddie kommer att dela med sig av såväl bushcraft som friluftstekniker. Under vandringen blir det djurskådning och vi spanar på udda arter och lär oss att plocka mat och naturläkemedel. Vi upplever naturen med alla våra sinnen, smakar, luktar och känner oss fram. Vi använder oss av enkla och tidlösa metoder och redskap i skogen och förespråkar ett lugnt och öppet sinne. Efter den här vandringen kommer du känna dig trygg och säker att själv ge dig ut i skogen på egna, roliga turer! Hela naturen och alla årstider väntar på dig.

Dag 1
Ankomst och incheckning.
Middag i restaurangen.
Dag 2
Frukost och genomgång med guide innan äventyret börjar!
Vandringen går längs Pilgrimsleden norrut i vild och vacker natur. Upp på berg och längs vatten cirka 10 km till vindskyddet vid sjön Flat.

Dagen innehåller teknisk vandring, toalettbesök i skogen, vattenförsörjning, navigering och pauser med lärdom om naturen (bushcraft).
På kvällen blir det tältuppsättning, eldkurs, sovkunskap och matlagning över öppen eld som dalsländska rövare eller pilgrimer en gång gjorde. Kanske vill du bada?
Dag 3
Efter frukost vid lägerplatsen vandrar vi vidare hemåt cirka 15 km längs blandade stigar, småvägar och järnvägar. Du får testa dina nya kunskaper för att navigera hem. Vi fokuserar på ”spårlös vandring” och om att lämna naturen i samma skick som när vi kom likt pilgrimerna.
Väl tillbaka i Upperud belönas vi med nylagad mat och knyter ihop turen med samtal om upplevelsen.
Under eftermiddagen finns tid för vila i silon och bastubad följt av en vällagad trerätters middag på lokala råvaror i säsong.
Dag 4
Efter frukost har du tillgång till din silo ända till kl 14. Kanske vill du besöka vår granne Dalslands konstmuseum eller den vackra träkyrkan i Skållerud?  Eller så vill du bara slappa och vila fötterna. Det går också bra.


Bokning

För att boka paketet väljer du först datum, sedan vilket eller vilka rum du vill bo i och sist väljer du Vandra och överlev i skogen som tillval. Våra fem rum har olika layout, så ta en titt på dem alla så att du väljer passande rum. I Silo 2 och Silo 4 klättrar du till exempel på stegar för att komma till två av de fyra sängarna.

Länk till bokning.