Hotel Event Outdoor

MAT & MUSIK 18 APRIL

mat-musik-18-april0

Dessa herrar välkomnas i vår till Upperud 9:9. Här ett smakprov från spelning i Fengersfors under Glupsk på Dalsland ifjol. Missa för guds skull inte!

Publicerat 24 februari, 2014

KONSTVANDRING i DALSLAND 29 maj – 1 juni

konstvandring-i-dalsland-29-maj-1-juni0

Upperud 9:9 håller öppet under årets konstvandring på kristi himmelfärdshelgen. Välkomna att fika eller äta lunch hos oss kl 11-18. Konstvandringens hemsida: www.konstvandring.nu

Vi kommer även att husera Bodil Söderlunds ateljé en trappa upp. Bodil medverkar i konstvandringen för tredje året och kommer att visa installationer och produkter i keramik. Bodils hemsida: www.bodilsoderlund.com

På fredagskvällen bjuds Mat & Musik med Erica Larsson Trio. Se klipp från bandets förra spelning hos oss.

Publicerat 24 februari, 2014

CAFÉ & MUSIK 6 april

© Malin Johansson

© Malin Johansson

Varmt välkomna till årets första MAT & MUSIK den 6 april med WEST OF EDEN. Vi anpassar konceptet en aning och bjuder istället för middag på en hejdundrande söndagsbuffé med kakor såväl mjuka som hårda till kaffet/teet. Dörrarna öppnas kl 16 och musiken börjar kl 17.

Boka din stol via mail eller telefon info@upperud.se eller 070 749 8779

Hoppas vi ses!
Kritikerrosade Göteborgsbandet West of Eden har kallats för ”The Best of Contemporary Folk” av Irish Music Magazine. Ett fantastiskt band där en konsert spänner från akustisk historieberättande intimitet till folkrock och svängiga reels och jigs, hela tiden med West of Edens kärlek till den keltiska musiken i fokus. Bandets nya album ”Songs From Twisting River” släpps i April och skivan bjuder bl.a. på gästspel av musiker som till vardags spelar med Mark Knopfler och Alison Krauss.

cafe-musik-6-april1

 

Publicerat 6 februari, 2014

TUT TUT

Rallyt gick från Köpenhamn till Oslo

Rallyt gick från Köpenhamn till Oslo

En Bentley från 30-talet!

En Bentley från 30-talet!

tut-tut2

tut-tut3

Kontrollanterna

Kontrollanterna

Team Upperud 9:9 - Tack till Emma och Karl som ställde upp!

Team Upperud 9:9 – Tack till Emma och Karl som ställde upp!

tut-tut6

tut-tut7

tut-tut8

tut-tut9

 

 

 

Publicerat 5 februari, 2014

Winter Trial Rally 4 februari

 

Last years winners  Bjorn Andresen and Bennie Roetgerink, can they do it again?

Last years winners  Bjorn Andresen and Bennie Roetgerink, can they do it again?

4 februari kommer ett classic car rally med 100 bilar att stanna på fika i Upperud 9:9!
Det är en Nederländsk tävling som är på väg från Köpenhamn via Sverige och Dalsland till slutdestination Oslo.

Caféet kommer att vara stängt för allmänheten men vi vill uppmana er som gillar bilar att hålla utkik.  Vid konstmuseets parkering kommer Veteran Classic Dalsland att servera korv till åskådare, här passerar bilarna påväg till Upperud. Rallyt kör öven genom samhället i Dals Rostock.

Det är flest startande från Nederländerna men även ekipage från Norge, Sverige, Tyskland, Belgien, Storbritannien och Irland.

Från www.thewintertrial.nl:
Copenhagen has been selected as the start venue for what is going to be the rally with more snow than we have seen in the past 13 years altogether. As we go north we are also entering a part of Europe where it is allowed to use studded tyres. The dates are February 3 – 8. Six days of hard motering on the same tracks used by World Champion Sebastian Loeb and friends.

Länk till startande bilar här

Publicerat 24 januari, 2014

MATEN 13 DECEMBER

maten-13-december0

Recept från kvällens meny följer här! Det mesta hittar man i Nigella Lawsons kokbok Nigella Christmas. Glöm den dåliga press hon fått på sistone och njut av hennes recept och matfilosofi istället. Och hennes website!

VÄLKOMSTDRINK

Varm äppleglögg på råsaft från Rostads Musteri i Dalsland.

  • 1 liter äpplejuice
  • saften av en apelsin
  • 1 kanelstång
  • 3 nejlikor
  • 2 stjärnanis

Lägg i kastrull och låt sjuda i 10 min. Sila av och servera, eller häll på flaska för senare bruk.

VARMRÄTT

Porchetta
Italienskt sätt att tillaga fläsk, ugnsbakat i rulle. Fyll med de örter du tycker om. Denna version är extra julig med kryddor och tranbär.

Benfri karré från lokal gris ca 2,5kg, be slaktaren att öppna upp köttet.
Lägg köttet i en platspåse med marinad över natten.
Låt marinaden rinna av, banka sedan köttet till en fyrkant. Man kan gärna täcka med plastfolie för att slippa skvätt.
Bred på den kalla fyllningen, går bra att förbereda dagen innan.
Rulla ihop köttet från den långa sidan.
Täck med bacon eller stekfläsk, ca 450g.
Knyt med snöre. Om du har tid kan du med fördel låta köttet ligga i upp till 6 timmar innan tillagning.
Baka i ugnen ca 2 -2,5 timmar tills köttet mäter 75°C. Täck med folie om det bränns eller om du har varmluftsugn.
Låt svalna något, och skiva lagom tjockt.

Marinaden

  • 250g olivolja
  • 125ml vitt vin eller vermouth
  • 30ml Worcestershire sauce
  • 1 tesked flingsalt eller 1/2 tesked bordssalt

Fyllning

  • 125g bacon
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tesked malen ingefära
  • 1 tesked malen kanel
  • 1/2 tesked malda nejlikor
  • en handfull färsk hackad persilja
  • 3 matskedar olivolja
  • 200g torkade tranbär

Mixa löken och vitlöken med bacon och kryddor och sist persiljan.
Värm oljan i en stekpanna och stek försiktigt ”gröten” i 10 minuter, lägg i tranbären och stek 5 minuter till.

maten-13-december1
Rödkål
Jag gjorde på två stora huvuden, totalt 4,5kg färdig rödkål. Per Morbergs recept är bra, om än väl sött om man frågar vissa i köket!

Potatis
Skär dem ganska smått, med skalet på, helst ekopotatis av fast typ.Till 50 personer gjorde vi 10kg.Till 1,5-2kg potatis: 125ml olivolja, 2,5 tesked torkad timjan, oskalade klyftor från en hel vitlök, flingsalt och färsk persilja att strö över för servering. Se till att oljan täcker all potatis. Baka ca 1,5 tim 220°C.

Grönkålschips
Så gott och nyttigt och vackert. Håll koll på ugnen, plötsligt händer det! Recept från Allt om mat, men det behövs egentligen inte recept. Kål+olja+lite salt+massera ordentligt+in i ugnen+flytta runt dem lite på plåten+gräddas tills krispiga!

Chiligelé
150g färsk röd chili, urkärnad150g röd paprika 1kg syltsocker600ml öppelcidervinäger
Mixa chili och paprika till en rödfläckig pasta/smet.Smält sockret i vinägern utan att röra.Tillsätt paprika- och chilismeten, låt det koka häftigt i 10 minuter.Låt svalna och håll efter ca 45 minuter upp smeten i steriliserade burkar med lock, eller skålar om det ska serveras direkt.

maten-13-december2

DESSERT

Clementin & Mandelkaka
Klassisk kaka som återkommer i många kulturer. Håller sig länge, naturligt glutenfri, underbart god. Efterlyser kort på kakan från kvällen!
Nigellas recept finner ni här. 

Publicerat 15 december, 2013

MAT & MUSIK PÅ LUCIA

mat-musik-pa-lucia0

Välkomna att fira lucia hos oss med årets sista Mat & Musik. En Vokalist & En Cellist (Anna K Larson och Sanna Andersson) filar på sitt konsertprogram Jul nu igen? och utlovar massor av glädje, humor och kärlek till svenska julklassiker, engelska carols, finurliga sånger och älskade psalmer.
Boka din stol på tel 070 7498779 eller info@upperud.se

© En Vokalist & En Cellist

© En Vokalist & En Cellist

 

 

Publicerat 20 november, 2013

ELD & LJUSKVÄLL I UPPERUD 16 NOVEMBER

eld-ljuskvall-i-upperud-16-november0
En ganska ny men självklar tradition i Dalsland är att besöka Eld & Ljuskväll i Upperud, numera med program även i Åsensbruk och Håverud. Ta en tur runt sjön och njut av ljusen och alla vi som finns längs vägen!
På Upperud 9:9 serveras egen glögg, äppeldryck, söta bröd och salta tilltugg som vanligt är allt omsorgsfullt lagat i det egna köket. En varm glögg på bryggan eller en kall öl i stugvärmen… vad är du sugen på?

Ta på er varmt och promenera uppför backen till museet för att njuta eldkorgar och skuggteater i parken, en flytande eldskulptur av Bodil Söderlund och Charlie Davidson kl 19:00, och våran favorit Treehugger som håller konsert inne på museet klockan 19:30.
Välkomna!


Tyvärr inställt pga sjukdom.

Publicerat 13 november, 2013

BOKA BLUES!

boka-blues0

Nästa veckas Mat & Musik börjar bli fullbokad så passa på att reservera din plats!
info@upperud.se / 070 749 8779

Välkomna!

Göran Blues och Daniel Olsson har spelat ihop sedan lång innan de blev släkt. På sång, munspel och gitarr levererad de musik som är både innerlig och rå, intuitiv och lekfull. Det är ett nöje att presentera bandet en andra gång på Upperud 9:9.

boka-blues1 boka-blues2

Publicerat 12 oktober, 2013

GRISEN ÄR SKJUTEN!

På fredag 18/10 bjuds vildsvin till bluesen! Göran har själv ordnat med en gris åt oss som ska rimmas lätt och serveras med rotmos. Till kaffet en paj med Elsas Fengersforslingon marinerade i rom.
Välkomna!

bild från www.lrf.se

bild från www.lrf.se

Publicerat 11 oktober, 2013