Efter en läskig vår och en annorlunda sommar går vi in i höst och vinter på Upperud 9:9. Såhär har det sett ut och såhär planerar vi nu framåt, vidare genom det unika verksamhetsåret 2020.

Det var för oss som för alla andra, den där dagen i mars, när hela kalendern raderades över en natt. Vi hade jobbat hårt med sälj och sålt massor med konferenser, kalas, konserter och helgpaket under våren. Likaså utländska gäster som planerade komma till oss fick boka av sina sommarplaner när reserestriktioner till och från Sverige rullades ut. Vi gick Turistrådets 8 veckor långa krisinsatta onlineutbildning för besöksnäringen och tog tag i en hel del utvecklingsarbete. Vi var rätt oroliga inför säsongen, hade svårt att anställa personal och det fanns väldigt många rum lediga.


Det blev en sommarsäsong trots allt
Så, efter ett tag kom det lite västsvenskar och sov över en natt. Några från Vänersborg. Ett par från Mellerud firade något hos oss. Gäster från Stenungsund och Karlstad. En liten liten vigsel på bryggan. Någon som tagit examen. Vi beställde glass, installerade ett bokningssystem för aktiviteter och behöll alla våra artistbokningar och tänkte att det måste gå!

Och visst gjorde det det. När reserestriktionerna inom Sverige hävdes 13 juni bokade svenskarna på i vår kalender, och tillslut blev det en enorm efterfrågan på rummen. Att semestra hos oss i Dalsland sommaren 2020 blev både coronasäkert och hållbart. Här finns plats. Här är inte trångt. Här är man utomhus. Här kan man klara sig själv. Här är också orörd mark för många svenskar. Dalsland blev en aning hett, nästan lite trendigt iår upplevde vi det som!

Det fick bli biljettförsäljning och 40 platser till sommarens konserter. Här spelar Myras Orkester en av sina få spelningar 2020.

Hösten och vintern
Med en fortsatt försiktighet och respekt för trängsel i lokalerna fortsätter vi året med mindre evenemang och bokningar. Våra hyllningskonserter till Marie Fredriksson kommer spridas ut över 3 tillfällen i slutet av oktober. Konserten med Elie Sandberg 21 november kommer att ha 50 förbokade platser. Hotellrummen kan man boka helgvis tom sista november. Köket är öppet för middagsbokningar lördagar i oktober och november. Det blir adventsfika 3 lördagar i samband med 1a, 2a och 3e advent. Och under veckorna kör vi mindre konferenser och bokade sällskap. Sedan vinterstänger vi 1 december till 1 mars.

Vi vill skicka ett stort, varmt tack till alla gäster, all personal och alla kompisar där ute i världen! Utan er blir det ju ingenting, bara ett stort gammalt hus.

Tack!

Drömmar för 2021
-Fiber!
-Kommunalt avlopp!
-Bastu!

Nu kör vi vidare……