Sommarlov, semester och sol! Nu efter midsommar håller vi öppet dagligen med café i lite mindre skala. Det finns fika, svalkande drycker, god ekologisk glass och mycket plats på bryggan. För hotellgäster lagar vi frukost och middag som vanligt. Vi hyr ut cyklar, kanoter, kajaker och Petters fina träeka. Men hur blir det med evenemangen?

Fredagspub?

Det har varit en svår vår, att planera och förhålla sig till, särskilt vad gäller sommarevenemangen. Bröllop, konferenser och konserter har avbokats eller bytt datum. Alla har väntat på sommarens rekommendationer och avvaktat in i det sista. MEN nu har vi bestämt att köra våra kära fredagspubar, fast med 50 förbokade platser istället för fri entré. Det blir lite mindre spontant, men vi tror att det kommer bli härligt och hoppas att vår fina publik fortsätter att komma till oss!

Nytt bokningssystem via hemsidan gör det enklare att hålla ordning, plus att gäster slipper jaga oss på telefon! Programmet innehåller 6 konserter; bluegrass med Dunderhead, folkmusik/visa/pop med Thilini & Erik, amerikana med Calatea, svensk jazz & visa med Amanda Andréas, party-swingbandet Myrans Orkester och rock på sommarfinalen med Lofot! Du hittar alla konserter i kalendern och köper biljetter på denna sidan.
Biljetterna kostar 150kr och gäller som inträde. Det kommer finnas god mat och dryck att handla på baren, såklart. Först till kvarn. VÄLKOMNA.

Yoga

En nyhet är Morgonyoga på bryggan. Vid 4 tillfällen i juli och augusti kommer engelska yogin Annalisa Börjesson från Organic Living i Bengtsfors att leda 1-timmas yogapass på bryggan. Kan dagen börja på ett bättre sätt? Avsluta med ett dopp och sätt dig ner för en härlig hotellfrukost. Förbokas här. Max 20 platser per pass. 

Guidad vandring i Upperud: historia och natur

Vandring är årets kanske hetaste trend. Pilgrimsleden lockar både erfarna och nya vandrare till Upperud och Dalsland. Vi skickar ut många vandrare att upptäcka omgivningarna på egen hand, men nu kan vi även erbjuda guidade vandringar i Upperud med Sara Kanyinda, en riktig inföding! Följ med Sara på natur- och historievandring i denna natursköna gamla bygd med historia från 1400-talet och Sten Sture den äldres tid. I flera hundra år fanns här järnbruk, sågverk och kvarnar, handelsbodar och postkontor, och kanalbåtarna slussade upp och ner för kanalen i en aldrig sinande ström med sina varor och tjänster. Som infart från Vänern till Dalslands kanal, var Upperud en länk mellan de djupa skogarnas rikedomar och kommersen i Göteborg och resten av världen. Idag kan man beundra blommor och ruiner och fundera på hur det en gång var när ett myller av människor skrattade och grät och följde fabriksklockan i ur och skur. Vandringarna är 2 timmar, med fika.

Datum: 3 juli, 21 juli, 4 augusti kl 10-12. Förbokas.

Flygfoto på kvarn i Upperud med damm mellan sjöarna Övre Upperudshöljen och Spången. Upperud 9:9 står längst ut till vänster i bilden.


Hoppas vi ses i sommar.
// Kerstin, Bodil och teamet på Upperud 9:9