En konsert man inte får missa! Söndag efter midsommar.

Karlsson Barock 10-årsjubilerar och har glädjen att åter ha sopranen Helena Ek med sig. I ett rikt varierat program får vi bland annat höra arior från Georg Friedrich Händels till synes aldrig sinande ström av operor och oratorier. Musikens melodiska skönhet och uttrycksmässiga styrka saknar motstycke och utgjorde en förebild för många av den tidens tonsättare. Dessutom kommer det bjudas på Concerti Grossi av Arcangelo Corelli och Händel, båda med opusnummer 6.

Karlsson Barock har sin hemvist i Göteborg och består av ett femtontal musiker med hjärtat i den tidiga musiken. Gemensamt har de passionen för barockmusik och på tidstypiska instrument spelar Karlsson Barock orkestermusik ur den europeiska musikskatten från 1600- och 1700-talen.

Orkestern har sedan sin första konsert 2009 byggt upp en omfattande konsertverksamhet i Göteborg med en egen konsertserie och med gästspel på andra platser. Med sina inspirerade och lekfulla tolkningar av kända och okända verk samlat en hängiven publik som återkommer konsert efter konsert för att uppleva när musiken får liv!

Läs mer om Karlsson Barock här.

Café och lunch serveras från 12.
Samarrangeras med Kulturbruket på Dal.
Biljetter köps hos Kulturbruket.