Lär dig paddla kajak på Dalslands söta vatten en helg i juni med instruktör Erik Westling från Woutdoor. Bo skönt i 100-årig silo och njut av god mat i vacker miljö och fantastisk natur i försommarskrud.


Max 16 deltagare. Paketet bokas genom att maila en förfrågan till info@upperud.se
Boende tillkommer.

Öppna pdf här


 


Om kursen
Målet med kursen är att du ska känna dig så pass trygg med utrustning, paddelteknik och säkerhet, så att du ska kunna paddla turer på egen hand efter genomgången kurs. Vi börjar på land och går igenom och ställer in utrustningen. Därefter går vi igenom grundläggande paddelteknik, säkerhet på vattnet och kort turplanering på land. När vi fortsätter i vattnet går vi igenom teknik för i och urstigning i kajaken, gör övningar för att hitta balansen och hur man svänger med kajaken. På turen fortsätter vi med paddelteknik och vill du kan guiden ge personliga tips och feedback för att förbättra din paddling. Vi passar självklart på att utnyttja möjligheten att komma nära naturen under turen och vem vet vad vi kan få se när vi tyst glider fram med kajaken? Efter kursen finns möjlighet att få tips på turer och sevärdheter i närområdet och är du sugen på att skaffa en egen kajak ger guiden gärna tips på vilken kajak som skulle passa för dina behov.

Om Erik & Woutdoor
Erik är utbildad lärare och instruktör inom diverse aktiviteter utomhus. Han har arbetat med ledarskap och friluftsliv i närmare 25 år både i turistbranschen och som utbildare av äventyrsguider på gymnasie och folkhögskolenivå. 2020 startade Erik företaget Woutdoor med visionen att få fler att upptäcka den fantastiska Dalsländska naturen genom utbildningar och guidningar. 

Ledord för Woutdoor är säkerhet, hållbarhet och fantastiska naturupplevelser.

Utrustningslista för paddlingen
Ingår i kursen
Kajak
Paddel
Flytväst
Torrdräkt vid kall vattentemperatur
Drybag till packning
Våtskor
Karta

Egen utrustning
Varma förstärkningskläder
Vind- och vattentäta skalkläder
Keps
Solglasögon
Vattenflaska