Finlandssvenska vissångerskan Dalslandsdebuterar!


Fridas artistresa började hemma i kafébersån, där hon ofta uppträdde tillsammans med sina systrar och sin pappa, trubaduren Bosse Andersson. Det berättas att Frida redan som fyraåring hade meddelat sina föräldrar att hon bestämt skulle bli sångerska som stor – och det blev hon. Nu är hon en välkänd finlandssvensk singer/songwriter som spelat mycket på visfestivaler i både Sverige och Finland. Bland annat kan nämnas Lunds visfestival, Steninge visfest, Läckö visfestival, Gällersta visfestival och Holmöns visfestival. Hon har tidigare år bland annat varit gästartist på Bo Kaspers Orkesters nordenturné och varit förband till Emil Jensens och David Urwitz sverigeturnéer. Tillsammans med Bo Sundström har hon släppt två duetter, ”Paradiset” och ”Drömlänges”.
Fridas skivor på svenska är producerade av Andreas Dahlbäck (Ulf Lundell, Anna Ternheim mfl.) och 2013 tilldelades hon Vegapriset av radio Vega, svenska radion i Finland, som årets kvinnliga artist. Under 2019 har hon turnerat på Färöarna. Nu kommer hon äntligen till Dalsland efter några år av planering och det ser vi mycket fram emot!

Lyssna på Fridas musik på Spotify

Kolla på Fridas musik på YouTube

Singeln ”Hela vägen till Tokyo” är ett samarbete med TV-aktuella konditorn My Feldt och spelades live på TV4 Nyhetsmorgon 


Öppet 18-23
Musiken börjar kl 20
Dalsland Foodtruck serverar mat
Fri entré